gradiva

 


Elektronska učna gradiva 

Elektronska učna gradiva so namenjena samostojnemu delu, ki ni vezano na čas, prostor ali učitelja ter omogočajo lastni tempo dela. Posamezne spletne predloge vsebujejo motivacijo za učenje, novo snov s pojasnilom, razlago in nalogami, vprašanja za ponavljanje in utrjevanje ter standarde znanj (kaj znaš). Nekatere predloge so zahtevnejše in so namenjene poglabljanju znanj in tistim, ki jih snov posebej zanima.

naprej  Geografija, zgodovina  >>> 

 


Neme karte in tematski zemljevidi

Zbirka nemih kart je urejena po celinah in je na razpolago v doc. formatu. Neme karte so namenjene različnim vajam v procesu pouka geografije od 6. do 9. razreda. Veliko različnih zemljevidov se nahaja na švicarskem spletišču Kartenportal ali na Nationalgeographicovem spletišču Maps. Podrobnejše tematske zemljevide si lahko izdelaš sam na njihovem interaktivnem spletišču MapMaker Interactive ali poiščeš sorodna spletišča.  

naprej Neme karte  >>> 

 


Učni listi za terensko delo in poglabljanje snovi

Terensko delo je za različna strokovna področja edini vir podatkov iz prve roke, pri katerem je verodostojnost najmanj okrnjena. S terenskim delom postanejo dejavniki in procesi v pokrajini lažje predstavljivi in razumljivi…

naprej Terensko delo >>>